Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане относно дебитомер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане относно дебитомер

Здравейте колеги.Моля Ви,ако някой се е сблъсквал с подобен на моя проблем да ми помогне.Става на въпрос за дебитомера ми.Декември месец ми се скапа дебитомера(0 281 002 309) и си поръчах от ахм-ауто само сензора като ги предупредих,че искам точно този сензор-F 00C 2G2 044,и те ми изпратиха на hoffer.Всичко беше добре до преди 20-ина дни.Както си карах ми се наложи да изпреварвам и на четвърта скорост някъде до към 4000-4500 оборота сменям предавката и колата заби и колкото и да давах газ не върви и не върви.Спрях,откачих дебитомера и колата си тръгна както трябва-с разкачен дебитомер.Карах до толкова до колкото да се прибера.На следващия ден отидох в александър-ауто и си закупих оригинален на бош.Прибрах се,монтирах го и колата си тръгна идеално.След това бях на диагностика и не ми показа никакви грешки.Зарадвах се и си карах колата с удоволствие,до днес.Прибирам се от Карлово и пак така както предишния път тръгвам да изпреварвам и хоп спря изведнъж.Откачих дебитомера и се прибрах.Направо ще откача,не знам какво да правя вече.Казаха ми че е възможно да изгаря от високо напрежение.Възможно ли е и ако може дайте съвет какво да правя?
    Филтъра е нов.
    алфа 166 2.4 JTD 150 к.с. 2002г.

Възможно е, но въпреки това, малко вероятно! Добре де, пичовете които са ти чели компа би трябвало да ти кажат какви грешки е натрупал и от какво. Ако до дебитомера отива по-високо напрежение, то и до останалите елемнти би трябвали да е така, а това си е обща грешка!!!
    "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от leshoiad Покажи съобщение
      Възможно е, но въпреки това, малко вероятно! Добре де, пичовете които са ти чели компа би трябвало да ти кажат какви грешки е натрупал и от какво. Ако до дебитомера отива по-високо напрежение, то и до останалите елемнти би трябвали да е така, а това си е обща грешка!!!
      Ами казаха ми,че няма никакви грешки.Възможно ли е?

Comment

Лично не вярвам за теорята "високо напрежение" :

1) заради работата ми, знам мноооого добре при какви тестове и квалификаци минават автомобилни модули. Това високо напрежение го наричат или "load dump" или "jump start". Няма как особено Бош но и други фирми да правят модул за автомобилен пазар (тука демитомер) който ще изгори на скачване на напрежението за кратко време

2) ако найстина проблем беше напрежение, и други неща бих очаквал да гръмнат

Обаче нещо не ми е ясно от твои пост, сигурен ли си че дебитомер е скапан ?? На дягностик би трябва да се вижда, не ли ?? (тука може и да говоря глупости...)
        Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

Първоначално публикувано от Christweil Покажи съобщение
          Лично не вярвам за теорята "високо напрежение" :

1) заради работата ми, знам мноооого добре при какви тестове и квалификаци минават автомобилни модули. Това високо напрежение го наричат или "load dump" или "jump start". Няма как особено Бош но и други фирми да правят модул за автомобилен пазар (тука демитомер) който ще изгори на скачване на напрежението за кратко време

2) ако найстина проблем беше напрежение, и други неща бих очаквал да гръмнат

Обаче нещо не ми е ясно от твои пост, сигурен ли си че дебитомер е скапан ?? На дягностик би трябва да се вижда, не ли ?? (тука може и да говоря глупости...)
          Ами така си мисля защото като го откача си тръгва както трябва само където пуши доста и като сложих новия също си тръгна иделано.На диагностига миналия път не ми показа никаква грешка

Comment

Що не смениш сервиза!? Виждам, че си от Пловдив защо не мръднеш до СтЗ ше отидем в тукашния сервиз на Алфа Ромео. Аз за сега съм доволен от жичкаджията
            "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от leshoiad Покажи съобщение
              Що не смениш сервиза!? Виждам, че си от Пловдив защо не мръднеш до СтЗ ше отидем в тукашния сервиз на Алфа Ромео. Аз за сега съм доволен от жичкаджията
              Ами и това може да стане.Ще го имам впредвид и ако се наложи ще те потърся колега.

Comment

Първоначално публикувано от wenss Покажи съобщение
                Ами така си мисля защото като го откача си тръгва както трябва само където пуши доста и като сложих новия също си тръгна иделано.На диагностига миналия път не ми показа никаква грешка
                Ако наистина е повреден, може да не е електрическо но механично - то все пък дебитомер е доста деликатен дачик.
                Чист ли е ? във същото състояние както когато го купи ?
                Можеш да пробваш да го чистиш (не знам как и скакво се чисти но знам че може да се чисти)
                Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

Първоначално публикувано от Christweil Покажи съобщение
                  Ако наистина е повреден, може да не е електрическо но механично - то все пък дебитомер е доста деликатен дачик.
                  Чист ли е ? във същото състояние както когато го купи ?
                  Можеш да пробваш да го чистиш (не знам как и скакво се чисти но знам че може да се чисти)
                  А как така вече за втори път става?.А относно чистенето и замърсяването-почиствах само първия,оригиналния с който си бях(с спрей за карбуратори),но нищо не стана,не тръгна изобщо.За вториа боша не съм го чистил,но се вижда че е чист.

Comment

Не го чисти! Най-много съвсем да го скапеш, и ако не е в него проблема ще си назад с 400лв...

Ела до София и отиди при Бобо да ти закачи колата и да види защо се получава това.

Въпросното "забиване" винаги ли се получава при високи обороти, или ту го има, ту го няма?
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      Не го чисти! Най-много съвсем да го скапеш, и ако не е в него проблема ще си назад с 400лв...

Ела до София и отиди при Бобо да ти закачи колата и да види защо се получава това.

Въпросното "забиване" винаги ли се получава при високи обороти, или ту го има, ту го няма?
                      Във него ще е проблема защото като закача друг всичко си е ок.
                      Не няма да го чистя.Това забиване май не трябваше да го споменавам-заби когато се опитах да изпреваря и след това така си и остана,С закачен дабитомер колата не може да се изфорсира и трябва да дам много газ за да тотегля и то на полусъединител.Иначе като го разкача няма никакви проблеми-колата си върви дори и по-добре.

Comment

Никой ли не може да ми помогне?В момента съм с хоферски от ахм-ауто и е ок-за сега,но до кога ще изкара???

Comment

Колеги може ли да Ви помоля още нещичко?Ако знае някой нека да сподели схемата на изводите на дебитомера-0281002309.
                          Проверих си моите и те са както следва...
                          1.бял с оранжева ивица - ?
                          2.розово черен - 4,94 волта
                          3.сив - ?
                          4.синьо червен - 12 волта
                          5.сиво черен - 4.94 волта

Comment

1 - Темп на въздуха
                            2 - захранване
                            3- маса
                            4- 5 волта рефренс сигнал
                            5-сигнал за волтажа на дебитом към екуто.....
                            Това е при 019 и 309 дебове при 156, при 166 не знам дали кабелите, буксата и жиците са същите.....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                            X